Werkwijze Advocaat

Lang niet iedere advocaat is een specialist familierecht en echtscheiding.

U wilt dat een advocaat goed werk aflevert. Dat wil zeggen: uw zaak wint en er het maximale uit sleept. U wilt een advocaat die naar u luistert, u begrijpt, voor u opkomt, niet al te duur is en overbodige onzin weglaat. Ook wilt u een specialist. Wanneer het gaat om echtscheiding en problemen in het familierecht, ben ik de advocaat die u nodig heeft. 

U komt er niet meer uit met uw ex-echtgenoot

Als het om echtscheidingen en het familierecht gaat zie ik in mijn praktijk dat veel (ex)-echtgenoten vast komen te zitten in een (destructief) patroon waar ze moeilijk uitkomen. Heftigheid van de emoties lopen vaak zeer hoog op. Het respect en de balans vallen weg. De verhoudingen worden anders. Mensen zijn uit het veld geslagen door de ander of de situatie. Of iemand werkt juist expres niet mee.

Mijn inlevingsvermogen en juridische aanpak gaan daarin mee. Mijn doel is: uw zaak winnen.

Wanneer ik een cliënt ontvang, luister ik goed naar zijn of haar verhaal, maar ook wat er tussen de regels door of helemaal niet wordt gezegd. Daardoor achterhaal ik wat mensen écht nodig hebben. Ik ben eerlijk en duidelijk over de mogelijkheden, maar ook over de onmogelijkheden op juridisch vlak. Ook op persoonlijk vlak sta ik mijn cliënt(en) bij, maar ik waai niet met alle winden mee. Ik ben kritisch op hun gedrag en de eventuele gevolgen daarvan. Zo zijn er voor u rechten én plichten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de kinderen.

Een cliënt krijgt weer een stem, staat voor zijn recht

Gedurende alle (vaak) pijnlijke en verdrietige processen tijdens en na een echtscheiding zie ik het als mijn opdracht om mijn cliënt(en) weer een stem te geven. Het heft weer in handen te krijgen. Hij/zij moet weer ‘in control’ komen. Daarbij geef ik handreikingen hoe het anders kan, met een andere visie op problemen, vanuit mijn jarenlange ervaring als advocaat denken in oplossingen. Zo staat iemand niet langer machteloos, aan de zijlijn. Zoals op mijn persoonlijke pagina al uitgelegd, bereid ik mijn cliënten altijd voor op de mogelijke rechtszaak. Niemand hoeft dan onzeker of nerveus te zijn. U bent met mij als uw advocaat goed voorbereid op vragen van een rechter en “aanvallen” van de andere partij. U weet wat u kunt verwachten, waar u staat.

Mijn werkwijze en de tarieven. Eerst een gratis intakegesprek.

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek wordt uw zaak besproken. Ik trek altijd 1 uur voor het intakegesprek uit. Zo hoeft u niet te haasten of met 10 andere personen een zg. “inloopspreekuur” te delen. Ik neem gewoon de tijd.

Indien mogelijk krijgt u van mij tijdens het intakegesprek een voorlopig standpunt, welke weg kan in uw geval het beste worden bewandeld. We bespreken ook het (redelijke) uurtarief en, indien een zaak het toelaat, de mogelijkheid van een vaste prijs.

Wilt u verder met mij als uw advocaat dan wordt het gesprek met de gemaakte afspraken schriftelijk door mij vastgelegd. Een prettige samenwerking met duidelijke afspraken leidt tot het beste resultaat.

Tijdens de zaak werk ik zij-aan-zij met u samen. U staat niet aan de zijlijn in uw eigen dossier maar weet wat er speelt, waar u aan toe bent. Ten eerste door de tijd die door mij voor uitleg wordt genomen. Ten tweede is het menselijke aspect ook belangrijk: er is niet alleen tijd voor "het dossier" maar ook voor u, zonder dat de klok – lees de (juridische) kosten – gelijk begint te tikken. Bij elk gesprek drinken we eerst een kop koffie; hoe gaat het met u. Dat wil deze advocaat ook weten.

Ik houd u ook op de hoogte van de juridische kosten door elke maand een declaratie te versturen, met uitvoerige specificatie van de werkzaamheden. Tussentijds wordt onderling ook de vinger aan de pols gehouden: welke weg wordt bewandeld en wat dat voor u betekent qua kosten. We zijn dus volkomen transparant.

Neem gerust contact met mij op om nader kennis te maken tijdens het eerste gratis intakegesprek, zonder enige verplichting. U bent van harte welkom.

Adviesaanvraag Bel me terug

Gratis intake

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op voor een geheel vrijblijvend en GRATIS intakegesprek!

Uit elkaar

Echtscheiding en samenwonen

Lees verder

De kinderen

Uit elkaar, ook hun zorg

Lees verder

Mediation

Goede afspraken onder begeleiding

Lees verder

Procedure

Vechten voor uw belang

Lees verder

© 2018 Amica Advocatuur Aambeeldstraat 2BB / 1135 GC Edam Postbus 3 / 1135 ZC Edam Telefoon: 0299-31 50 50 E-mail: info@amica-advocatuur.nl