Amica-Advocatuur Edam Volendam
Menu

Mediation

Mr. Kwakman is mediator. Door de vele procedures die zij heeft gevoerd is zij een groot voorstander van mediation. Met name in het familierecht.

Bij mediation proberen partijen samen, in onderling overleg, een geschil op te lossen. Zij voeren gesprekken met elkaar onder begeleiding van een mediator. Een mediator is neutraal en onpartijdig.

Het voordeel van mediation is dat partijen een win/win-situatie kunnen creeren. Bij mediation werken partijen onder begeleiding samen en komen zij vanuit hun eigen kracht tot afspraken die voor beide aanvaardbaar zijn. Dit leidt tot berusting en tevredenheid waardoor partijen een conflict achter zich kunnen laten. Ze kunnen zich weer richten op de toekomst.

Een ander voordeel van mediation is dat de kosten overzichtelijk zijn. In de meeste gevallen zijn enkele gesprekken voldoende. 

Het verschil met een juridische procedure is dat partijen dan lijnrecht tegenover elkaar staan. De uitkomst is onzeker en het is maar afwachten of een rechter oordeelt in uw voordeel of hoe u graag wilt. Juridische procedures brengen (onderling) veel spanningen met zich mee, ze duren lang en zijn kostbaar.

mr. Kwakman begeleid partijen graag bij de oplossing van een conflict.

 
Google+