Mediation

Mr. Kwakman is mediator. Door de vele procedures die zij heeft gevoerd is zij een groot voorstander van mediation. Met name in het familierecht.

Bij mediation proberen partijen samen, in onderling overleg, een geschil op te lossen. Zij voeren gesprekken met elkaar onder begeleiding van een mediator. Een mediator is neutraal en onpartijdig.

Het voordeel van mediation is dat partijen een win/win-situatie kunnen creeren. Bij mediation werken partijen onder begeleiding samen en komen zij vanuit hun eigen kracht tot afspraken die voor beide aanvaardbaar zijn. Dit leidt tot berusting en tevredenheid waardoor partijen een conflict achter zich kunnen laten. Ze kunnen zich weer richten op de toekomst.

Een ander voordeel van mediation is dat de kosten overzichtelijk zijn. In de meeste gevallen zijn enkele gesprekken voldoende.

Het verschil met een juridische procedure is dat partijen dan lijnrecht tegenover elkaar staan. De uitkomst is onzeker en het is maar afwachten of een rechter oordeelt in uw voordeel of hoe u graag wilt. Juridische procedures brengen (onderling) veel spanningen met zich mee, ze duren lang en zijn kostbaar.

mr. Kwakman begeleid partijen graag bij de oplossing van een conflict.

 

Mediation bij echtscheiding

De spanningen die een echtscheiding met zich mee brengt heeft altijd invloed op de kinderen. Laat staan een procedure tussen ouders. Ex-partners blijken vaak niet in staat hun emoties in bedwang te houden. In het bijzijn van de kinderen uiten zij zich negatief over de ander. Kinderen lijden hieronder. 

Teneinde een echtscheiding en het leven daarna voor ouders en kinderen in goede banen te leiden is mediation een uitkomst. Partijen kiezen ieder hun eigen weg maar regelen samen de echtscheiding. Tijdens de medation leren partijen ook om te (blijven) werken als een team wanneer het de kinderen aangaat.

In overleg met de mediator worden over de echtscheiding en de verdeling van de gemeenschap afspraken gemaakt. Ook wordt de zorg en de omgang met de kinderen goed geregeld.

Het voordeel van een mediation door mr. Kwakman is dat zij u ook als advocaat kan bijstaan. Een "gewone" mediator dient na het vastleggen van afspraken altijd uw zaak uit handen te geven aan een advocaat. De reden is dat alleen advocaten het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank kunnen indienen. Mr. Kwakman kan als advocaat / mediator uw zaak van A tot Z begeleiden.

Mediation na procedures tussen ex-partners

Soms is een procedure tussen ex-partners noodzakelijk. Bijvoorbeeld in gevallen waarin de omgang met de kinderen niet wordt nageleefd of een van de ouders wil verhuizen naar de andere kant van het land. In die gevallen is een belissing door de rechter een uitkomst. Aangezien door een procedure de communicatie tussen partijen vaak ernstig wordt verstoord, is het goed om in die gevallen na de procedure mediation te starten. Zo lukt het partijen om binnen de ontstane gespannen situatie – ten behoeve van de kinderen – werkbare afspraken te maken en de communicatie weer op orde te krijgen.

Mr. Kwakman kan u en uw ex-partner begeleiden in mediation bij echtscheiding of na een gevoerde procedure.

Gratis intake

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op voor een geheel vrijblijvend en GRATIS intakegesprek!

Uit elkaar

Echtscheiding en samenwonen

Lees verder

De kinderen

Uit elkaar, ook hun zorg

Lees verder

Mediation

Goede afspraken onder begeleiding

Lees verder

Procedure

Vechten voor uw belang

Lees verder

© 2018 Amica Advocatuur Aambeeldstraat 2BB / 1135 GC Edam Postbus 3 / 1135 ZC Edam Telefoon: 0299-31 50 50 E-mail: info@amica-advocatuur.nl